Tutkimuskäynti 5

Eilen siis oli Taysissa vastaanotto ja siellä tapasin ensin lääkärin ja sitte sairaanhoitajan erikseen.
Lääkärin kans tuntu se keskustelu olevan melkeen sama kun silloin, ku oli tän lääkärin ensimmäinen tapaaminen. Puhuttiin melkeen samat asiat kun silloin ja se kyseli kaikkee ihan niinku en ois jo aikasemmin silloin kertonu sille asioistani. Ehkä sillä on joku tarkotus miks se samoja asioita kyselee.. Lopuks tehtiin muutama vähän outo lomake ja sit lähin ootteleen et pääsin sairaanhoitajan tapaamiseen.
Sairaanhoitajan tapaaminen meni sit paremmin, koska tää sairaanhoitaja ensinnäki on mukavampi tyyppi kun toi lääkäri. Sairaanhoitajan kans täytettiin muutama lomake kans, joissa kyseltiin kaikkee esim. itseeni tyytyväisyydestä  ja sellasii. Sit lopuks sairaanhoitaja kerto viel miten toi tutkimusvaihe jatkuu tästä eteenpäin. Tässä keväällä on siis vielä vissiin kaks tän  sairaanhoitajan vastaanottoo ja ylilääkärin tapaaminen ja itse diagnoosi transsukupuolisuudesta tehdään elokuussa.
Tuolla tapaamisissa selvis myös, että miehen nimen voisin vaihtaa jo silloin, jos diagnoosissa saan sen transsukupuolisuuden diagnoosin. Ennen olin ihan siinä käsityksessä, että miehen nimen voi vaihtaa vasta, kun on miehen sotu käytössä. Ja näin itseasiassa mulle syksyllä aivan varmasti sanottiinkin tuolla tyyliin ensimmäisellä käynnillä!
Viime postauksessa mainitsin siitä, et laitettiin äidin kans maistraattiin nimen muutoshakemus. Hakemus laitettiin just siitä syystä, että ajokorttiin yms. tulee sellanen nimi, mikä ei herätä kysymyksiä ulkonäköön verratessa. Nyt kun sitten saatiin tietää, että ihan miehen nimi todennäkösesti saadaan vaihdettua jo ennen 18 vuoden ikää, niin äiti koitti perua tuon perjantaina laitetun hakemuksen. Aattelin et ehkä pärjään kyl nää reilut neljä kuukautta vielä vanhalla nimellä, eikä tarvis turhaan maksaa nimen muutoksesta tulevia kuluja kahteen kertaan.
No äiti sitten soitti maistraattiin ja selitti asian. Mut sitten siinä vaiheessa, kun tätä nimen muutoshakemusta alettiin mun tiedoista etsiä peruutettavaksi, niin selvis et tää hakemus oli käsitelty jo 31.3. ja se hakemus oli hyväksytty. Eli toisinsanoen mun virallinen nimi väestörekisterissäkin on nyt jo Sipe ja on Sipe siihen asti, kunnes nimi vaihtuu joskus syksyllä todennäköisesti uudestaan. Toi nimi asia nyt meni tollaseks ihme säätämiseks, koska meille annettiin väärää tietoo syksyllä, mut eipä voi mitään. Toisaalta onhan tää nyt aika hienoo, et mulla ei oo enää sitä tytön nimee, jonka kuuleminen kaikkien virallisten juttujen yhteydessä vaan ärsyttää.

Postissa tuli ihan mustaa valkosellakin tuo nimen muutos, eli ei ollu aprillipilaa, niinku askissa jotku epäilivätkin eile!

Jees, tällästä tällä kertaa ja ens käynnistä Taysiin ei oo vielä tietoo päivälleen, mutta tän kuun loppu puolesta tai ens kuun alkupuolesta sairaanhoitaja sano kattovansa vastaanotolle ajan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohi on!

Neljä viikkoa leikkauksesta

Leikkauspäivä ja seuraava päivä