Hormonipoli

Tänään oli siis se päivä kun mulla oli se eka käynti hormonipolilla TAYSissa.

Siellä vastaanotolla käytiin läpi kaikkee, mitä testosteronin alottamisen jälkeen alkaa tapahtuun. Ekana tulee siis äänen madaltuminen, myöhemmin karvotuksen lisääntyminen jaloissa ja käsissä ja muilla sellasilla alueilla, missä miehillä nyt karvoja paljo kasvaa. Muutamassa kuukaudessa, riippuen vähä yksilöllisesti, loppuu kuukautiset ja sit alkaa myös partaa kasvaa hetken päästä. Ja tietty lihasmassa kasvaa ja hartiat levenee, mut noi tapahtuu vähän silleen pidemmällä ajalla. Samoin pidemmällä testojen käytöllä alkaa rasva siirtyyn sellasilta naisille aminaisilta alueilta enemmän miehille ominaisille aluille, kuten mahaan.
Allekirjotun vastaanotolla sellasen lapun, että oon tietonen noista vaikutuksista ja myös mahdollisesti esimerkiks aggressiivisuuden lisääntymisestä testosteronin vaikutuksen alaisena.
Toi aggressiivisuuden lisääntymisen vaara meinaa siis sitä, et nyt ainaki hetki testojen alottamisen jälkeen kannattaa välttää alkoholin juomista humalatilaan asti, koska se voi johtaa kuulemma helposti mielialan vaihteluun kun on keholle uutta ja vierasta hormonia kehossa. Nyt alkaa siis tällänen pikkunen absolutistinen elämä, mut eiköhän se oo tärkeempää et pääsen hormonihoidot alottaan kun se et voisin ryypätä.

Tuolla vastaanotolla määrättiin verikokeita, jotka pitää ottaa ennen testojen alottamista. Perjantaina aamusta meen siis verikokeisiin kun silloin mulla alkaa koulu myöhemmin niin kerkeen siinä aamulla käymään siellä. Sovittiin et ite testot alotan sit sunnuntai iltana, niin on sellanen ns. rytmi sit siinä alottamisessa. Sain testojen reseptin nyt mukaan tuolta myös ja ton vastaanoton jälkeen äite soittikin jo tänne paikalliseen apteekkiin et ne tilaa tuota mulle määrättyä Tostran geeliä sinne, koska toi on sellasta lääkeainetta mitä ei varmaan tälläsen pikkupitäjän apteekissa oo valmiina. :D
 Lopuks tuolla vielä katottiin jostain syystä ultralla mahan pinnalta kohtu ja munasarjat ja mitattiin verenpaineet. Niissä ei ollu mitään erikoista, mut neki pitää kuulemma aina silti tarkistaa varalta.

Hormonipolilta lähetiin sitten EVA yksikköön, missä oli tapaaminen sen sairaanhoitajan kanssa, joka on ollut koko tutkimusvaiheenkin alusta asti tässä mukana. Siellä juteltiin kaikkee tästä hormonihoidoista myös ja vähän et miten mulla ylipäätänsä menee. Juttelin sairaanhoitajan kans n. tunnin verran ja se oli sillä selkee homma.

Seuraavan kerran hormonipolilla on käynti joskus helmikuulla ja siellä katotaan vähän sen hetkistä tilannetta ja mietitään testojen määrän lisäämistä. Nyt siis testot alotan tosi pienellä määrällä päivittäin, ettei tuu liian isoo määrää kerralla vierasta hormonia kehoon! Aiemmin jo mainitsinki ton valmisteen mikä mulle määrättiin, mutta siis se on sellasta geeliä mitä levitellään reiteen n. kämmenen kokoselle alueelle päivittäin.. Myöhemmin sitten kun/jos toi alkaa toimimaan moitteetta, niin siirrytään 10-12 viikon välein laitettavaan piikkiin, joka laitetaan reiteen sekin.

Fiilikset tällä hetkellä on aika huikeet! Ootan vaan sitä sunnuntaita, koska sitten toi hormonihoito vasta oikeesti kunnolla alkaa. Tästä eteenpäin kirjottelen aina kun huomaan jotain konkreettisia muutoksia testojen myötä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohi on!

Neljä viikkoa leikkauksesta

Leikkauspäivä ja seuraava päivä