Yhdeksän päivää metsässä

Aiemmin lupailin tänne vähän useemmin kirjotella jos jotain kirjottelun aiheita tulee ja nyt tuli mieleen yks aihe, mistä voisin jo tänne kirjotella.
Oon harrastanut partiota ensimmäisestä luokasta lähtien ja harrastaminen jatkuu edelleen. Nykyään tosin partiossa olen mukana vaan leireillä ja silloin kun on aikaa, koska viikottaiseen toimintaan ei ole lukion kanssa aikaa ja pienellä paikkakunnalla mun ikäisiä partiolaisia on niin vähän, että ei viikottaista toimintaa ole edes järjestetty.
Nyt tänä kesänä heinäkuussa olis edessä siis 20.-28.7. kestävä yhdeksän päivän suurleiri, jonne olen myös menossa. Yhdeksän päivää metsässä kuulostaa mukavalta ja niin mukavaa leirin ajan todennäköisesti tulee olemaankin, mutta aiemmin keväällä aloin miettimään kuitenkin, voinko/haluanko sittenkään lähteä tuonne leirille... Partioleireillä kesäisin on usein ohjelmia, joissa on uimista, mutta tilanteestani johtuen en yleisesti uimista harrasta. Onneks tälläset uimiset ei oo kenellekkään pakollisia, joten uiminen ei siis ongelmaa tuottaisikaan. Mutta suurleireillä suihkussa käyminen tuottaa vähän ongelmia, koska tarjolla on yleensä ollut vain yleinen naisten tai miesten suihku ilman mitään erillisiä vuoroja.

Pari vuotta sitten lähdin muistaakseni kolmen tai neljän päivän leirille, jonne osallistui noin pari sataa vain 15-17-vuotiasta partiolaista ympäri Suomea. Ennen tätä leiriä laitoin leirin järjestäjälle viestiä siitä, että yleisissä suihkuissa käyminen tuo epämukavan olon, koska en koe kuuluvani käymään naisten suihkuissa, mutta en kuitenkaan voi vielä miesten siuhkuja käyttää, koska keho on naisen. Tällöin kun viestiä laitoin, pyysin mahdollisuutta "yksityiseen suihkuvuoroon", jolloin olisin saanut käydä ihan rauhassa ilman muita suihkussa. Viestiin vastattiin "hyvin" ymmärtävästi ja tälläinen järjestely luvattiin.
Leirillä kävin tätä sitten kyselemässä järjestäjiltä, mutta omaa suihkuvuoroa ei järjestetty. Niin likaiselta kun se kuulostaakin, en tuon koko leirin aikana käynyt sitten suihkussa ollenkaan, koska koin ettei järjestäjiltä kannattanut asiaa enää mennä kyselemään kun ei ekallakaan kerralla asiaan löytynyt kiinnostusta. Heinäkuun kuumimpaan ajankohtaan osunut leiri siis meni hikisenä ja likaisena kulkiessa, mutta en antanut periksi siinä, että olisin mennyt sinne yleiseen suihkuun.

Nyt jo keväällä aloin tätä samaa asiaa miettimään ja mietin tätä jo niin pitkälle, että meinasin perua koko tämän kesän leirin. Yhdeksän päivää metsässä heinäkuun helteillä ilman suihkua alkais jo oleen vähän turhan pitkä aika ilman suihkua ja toisekseen se suihku olis aika pakollinen siinäkin mielessä, etä testojen käyttö menee toistaseks vielä sillä geelivalmisteella, joka pitäis puhtaalle iholle levitellä. Mietin kuitenkin, että kyseessä on koko Suomen suurleiri, jonne osallistuu yli 17000 ihmistä. Tollasessa ihmismäärässä on pakko olla sellaisia, joille joku yksittäinen suihkumahdollisuus on pakollinen.
Etsin sitten yks ilta leirin järjestäjien yhteystietoja ja päätin sitten leirin johtajalle laittaa viestiä sähköpostiin tilanteesta. Selitin tän mun prosessin ja perustelin hyvin, miksi tarvisin sen yksittäisen suihkun käyttömahdollisuuden ja kysyin onko edes tälläistä mahdollisuutta koko leirillä. Viestiin tuli vastaus tosi nopeesti ja tilanne oli mielestäni ymmärretty tosi hyvin ja asiaan ei ollut yhtä vähättelevä asenne, kun silloin pari vuotta sitten leirin järjestäjillä. Leirille on kuulemma tulossa tälläisiä yksittäisiä suihkuja, koska porukassa tosiaankin on sellaisia henkilöitä, jotka sellaisia syystä tai toisesta tarvitsee ja mulle luvattiin, että saisin myös näitä käyttää!
Toivon että tuo sähköpostissa luvattu yksittäisen suihkun käyttö myös oikeasti leirillä toteutuu, Tällä kertaa uskon kuitenkin, että asia hoituu, koska sähköpostiin vastaus oli sen mukainen että asia otettiin tosissaan!

Sähköpostin vastauksessa järjestäjä kysyi, saako hän välittää sen laittamani sähköpostin jollekkin tuon leirin esteettömyys-porukalle, koska mun kaltaisia tilanteita ei ole ennen tullut partiossa tälleen vastaan. Annoin tähän luvan.
Aloin miettiä vähän tuon jälkeen sitä, että kuinkahan moni samassa tilanteessa oleva on ehkä lopettanut partion tai jonkun muun harrastuksen siksi, ettei muut osaa suhtautua kokemiin tilanteisiin ymmärtäen ja tuollaisia erityisjärjestelyjä ei toteuteta. Jossain vaiheessa itsekin meinasin partion lopettaa, varsinkin sen parin vuoden takaisen leirin kokemuksen jälkeen, mutta onneks en lopettanut!

Myöhemmin kun toi leiri on ohi, aion sitten kirjoitella siitä miten tuo luvattu järjestely leirillä käytännössä totetuu/on toteutumatta. Nyt tällä hetkellä ainakin on sen verran helpottunut olo tuon leirin suhteen, että ei enää mietitytä sinne lähteminen ollenkaan. Oman lippukunnan toimesta tilanne on jo onneks ymmärretty aika hyvin jo pidemmän aikaa ja leirille mulle oltiin varattu automaattisesti oma pieni teltta pelkästään mulle käyttöön leirin ajaksi, eikä mua enää yritetä laittaa yhteiseen telttaan majoittumaan jonkun tyttöporukan mukana! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohi on!

Neljä viikkoa leikkauksesta

Leikkauspäivä ja seuraava päivä