Virallisesti mies

Tänään se on nyt sitten ihan virallista: Olen virallisesti henkilötunnuksellakin mies!
Second opinionista meni parisen viikkoa, kun postissa mulle lähetettiin Helsingin ja Tampereen yksiköistä lausunnot transsukupuolisuudesta. Viime viikolla sitten laitettiin ne hedelmättömyystodistuksen kanssa maistraattiin. Mukaan täytettiin myös lomake, jossa pyydettiin muuttamaan sukupuoli väestörekisteriin naisesta mieheksi.
Ennen tuota postittamista soiteltiin maistraattiin, jossa sanottiin että aikaa voi kulua useampia viikkoja ja asia hoituu ehkä ennen joulua. Nyt kuitenkin reilun viikon kuluttua postissa tuli maistraatista kirje, jossa oli tieto muutoksesta!
Nimi mulla on edelleen Sipe, koska maistraatista sanottiin, että kannattaa tuo sotu asia hoitaa ensin. Se nimen muuttaminen menee kuiteskin ens vuoden puolelle.Tällä hetkellä olo on vähän outo, koska vihdoin oon nyt sitten oikeesti mies! Uuden sotun opettelussa voi mennä tovi ja muutenkin asian sisäistämiseen voi mennä hetki, mutta ehkä se on ihan normaalia tälläsessä tilanteessa vaikka tätä on odotettukin.
Huomenna onkin sitten lukion itsenäisyysjuhlan juhlimisen lisäks luvassa mun virallisen miehisyyden juhlimista! Itsekseni oon ajatellut myös juhlistaa tätä miehisyyttä lähimpien kavereiden kanssa myöhemmin talvella, mutta sen näkee sitten miten juhlistaminen käytännössä onnistuu. Onhan tää nyt sellanen asia, mitä täytyy oikeesti juhlia! :)

Kommentit

 1. Todellakin täytyy juhlia! Onnea ihan hirveesti. <3 Omalla tavallaan helpottaa asioita, kun sukupuoli on myös juridisesti oikea, vaikka tavallinen tallaaja todennäköisesti harvoin edes ajattelee hetun loppuosaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Niinhän se elämää helpottaa, vaikka nyt aluks onkin vähä säätöä kun uus sotu täytyy joka paikkaan ilmotella... :D

   Poista
 2. Onnittelut. Tuo on hieno hetki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pakko myöntää, että näin muutaman päivän "sulatelleena" fiilis alkaa olla jo aika hieno :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohi on!

Neljä viikkoa leikkauksesta

Leikkauspäivä ja seuraava päivä