Mastektomia

Kävin Taysissa silloin 31.3. mastektomiaa edeltävällä lääkärin vastaanotolla ja tällöin mut laitettiin itse leikkausta varten leikkausjonoon. Vähän aikaa sitten soittelin Taysiin mastektomiasta, kun ei leikkauksesta ollut mitään kuulunut mitään ja leikkausjonon kerrottiin tuolloin keväällä olevan noin puolen vuoden mittainen. Puhelimessa mulle kerrottiinkin sitten leikkausaika ja parin päivän päästä tästä tulikin jo postissa kutsu leikkaukseen, joka on nyt sitten 13.9. Tänne blogiin asiasta kirjottelen vasta nyt, kun töihin olen asian saanut kerrottua niin ei mene tieto sinne päähän muuta kautta kun itseni kertomana.
Alunperin olin siinä luulossa, että kutsu leikkaukseen tulisi pari kuukautta ennen aikaa, mutta se tulikin vain vajaa kuukausi ennen leikkausta. Silloin aiemmin sen maaliskuun lääkärin vastaanoton aikaan kirjottelin jo nuuskan käytön lopettamisesta, joka oli ajatus tehdä sitten kun "kutsu leikkaukseen tulee pari kuukautta ennen leikkausta". Nikotiinituotteiden käyttö olisi siis pitänyt lopettaa pari kuukautta ennen leikkausta, mutta lopetin itse nuuskan käytön nyt sitten vasta silloin kun tuosta leikkauksen ajankohdasta vähän aikaa sitten sain tiedon. Onneks oon jo osannut odottaa kutsua leikkaukseen ja vähentänyt nuuskan käyttöä huomattavasti, joten lopettaminen seinään ei ollut niin paha homma! Muutama ensimmäinen päivä meni ilman nuuskaa hieman tuskaisena, mutta nyt ei oo ollu ees mitenkään vaikeeta. Eniten ehkä tuntuu siltä, että päivittäin jää jotain tekemättä kun nuuskan käyttöön oli kuitenkin oma rutiininsa päivässä.
Tuon leikkauskutsun yhteydessä mulle oli määrätty soittoaika 29.8. Taysiin, jolloin selviää käytännön asiat leikkausta varten sitten selkeemmin. Tällä hetkellä on tiedossa vaan se, että leikkaus on tuolloin 13.9.ja se tehdään Valkeakosken aluesairaalassa ja sairaalaantuloaika ilmoitetaan kutsun mukaan edellisenä päivänä leikkauksesta. Mulle oltiin myös ohjelmoitu verikokeita ja nenä-nielunäytteen otto otettavaksi ennen leikkausta ja nämä olenkin hoitanut alta pois jo. Sairaslomaahan tuosta leikkauksesta luonnollisesti töihin tulee, mutta sen pituutta en tiedä yhtään. Sekin onneks selviää viimeistään sitten itse leikkauksen yhteydessä.

Omat fiilikset on tällä hetkellä aika neutraalit tuota leikkausta ajatellen. Tavallaan en oo ehkä vielä ihan käsittäny koko hommaa ja toisaalta on jännää ajatella, että kolmen viikon päästä tähän aikaan koko leikkaus on jo takana.
Oon aina ollu tosi kipuherkkä ja tavallaan ajatus "puukon alle joutumisesta" pelottaa ja ällöttää, mut lohduttavaa on se et mun rintavarustus on niin olematon et isoja leikkaushaavoja ei leikkauksessa tarvi tehdä. Näin ainakin lääkäri silloin maaliskuussa vastaanotolla sanoi. Ja onneks leikkaus tehdään nukutuksessa niin en ite tiedä mitään mitä mulle tehdään!
Ehkä nää ajatukset tässä muuttuu kun tuo leikkaus lähenee ja varmasti muuttuukin, mut noi on nyt aikalailla ajatukset tällä hetkellä. Ensviikolla voisin koittaa kirjotella tuon soittoajan jälkeen kun tiedän lisää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Leikkaus siirtyy karvojen takia