Sipelle pippeli 3

Viime tiistaina eli 2.4. kävin Taysissa naistentautien poliklinikalla esikäynnillä tuota tulevaa kohdun, munasarjojen ja emättimen poistoleikkausta varten. Vastaanotolla oli sama lääkäri, joka tuon leikkauksenkin sitten tekee aikanaan.

Vastaanotolla käytiin läpi leikkauksen kulku ja käytännön asiat. Leikkaus tehdään siis nukutuksessa tähystysleikkauksena. Vatsaan tehdään muutama aukko, joiden kautta irrotellaan ensin munasarjat ja kohtu. Alakautta irrotellaan sitten nuo loppuun ja lopuksi emätin.
Toisin kun Evan lääkäri antoi ymmärtää, leikkaus on tehtävä Taysissa, koska emättimen poistoja ei täällä Oysissa tehdä ollenkaan. Koska leikkaus on nyt sitten Taysissa ja tulen täältä Oulusta sinne niin laikkausta edeltävä yö menee sairaalahotellissa. Edeltävänä iltana tehdään jotakin tutkimuksia ja verikokeita tms. ja saan todennäköisesti jotain kohdun kaulaa suurentavaa lääkettä, koska kuukautisten loppumisesta on niin pitkä aika.
Leikkauksen jälkeen sairaalassa menee sitten päivä tai pari riippuen siitä, tuleeko komplikaatioita ja alkaako pissaaminen onnistumaan normaalisti. Pissaamisen kanssa voi aluks olla ongelmia, koska leikkaus tehdään ihan siinä virtsarakon ja virtsaputken vieressä.
Sairaslomaa leikkauksen jälkeen tulee olemaan neljän viikon ajan, joten pitää koulun kanssa kattoo sit saanko tehtyä jotain opintoja tuon sairasloman aikana. Tiedän jo nyt valmiiks, että jos tuo aika pitää neljän seinän sisällä maata tekemättä mitään niin käy aika pitkäks.

Tuolla vastaanotolla lääkäri kirjotti myös mulle jo valmiiks reseptit kipulääkkeisiin ja napapiikkiin, että voin ne jo hakee ennen leikkausta oottamaan valmiiks. Napapiikkiä täytyy sitten muutaman viikon ajan ite opetella pistämään leikkauksen jälkeen mahdollisten veritulppien välttämiseks. Tuo pistäminen vähän kauhistuttaa tällä hetkellä, mutta siihen on vaan pakko sitten opetella.

Juteltiin myös siitä, että leikkaus ajotetaan mahdollisesti nyt sitten elo-syyskuulle, että saan sen ohi siinä alkusyksystä heti ja pääsen keskittymään kouluun kunnolla. Sanoin myös, että voin tuossa elo-syyskuun aikana lähtee leikkaukseen pienelläkin varoajalla, jos sattuu peruutusaikoja tulemaan.
Peruutusajasta mulle soittikin hoitaja Taysista jo heti tuosta käynnistä seuraavana päivänä 3.4. ja kertoi, että 15.4. olis peruutusaika tarjolla. Jouduin kuitenkin tuosta kieltäytymään, koska mulla alkaa se harkka toukokuun alussa niin menee aika tiukille sairasloman kanssa sit.

Tuo vastaanotto Taysissa kesti varmaan 15 minuuttia korkeintaan ja siellä käytiin vaan läpi noita asioita eikä tehty mitään tutkimuksia. Tästä olinkin vähän vittuuntunut käynnin jälkeen, koska käytännössä matkustin Oulusta Tampereelle ja takasin Ouluun vartin takia. Mun mielestä nuo samat asiat olin voinu puhua vaikka puhelimessa.
Laitoinkin Taysille heti kotimatkalla palautetta asiasta ja sain siihen parissa päivässä vastauksenkin. Aikovat jatkossa alkaa ottamaan tällaisissa tilanteissa huomiota enemmän siihen, onko potilaan välttämättä tarve tulla paikanpäälle vai voiko vastaanoton hoitaa puhelimen välityksellä.

Nyt sitten vaan jään odottelemaan leikkauskutsua postista ja alan vierottaan itteeni nuuskan käytöstä taas ennen leikkausta.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Leikkaus siirtyy karvojen takia