Epämääräinen vuoto

Viikko sitten kun tuli neljä viikkoa leikkauksesta niin toipuminen tuntui olevan hyvällä mallilla. Puolisen viikkoa taaksepäin aloin kuiteskin huomata, että haaroja pyyhkiessä paperiin jäi välillä verensekaista limaa. Alkuun en tuosta huolestunu sen enempää, mutta viikonlopun jälkeen limaa alkoi tulla useemmin ja runsaammin.

Eilen lima alkoi olla entistä verisempää ja muistutti lähinnä kuukautisvuotoja. Luurasin siinä sitten peilin kanssa haaroihin ja huomasin, että emättimen haava näytti olevan muutaman millin auki ja sieltä tuli veristä limaa aika paljon.
Yö yli oottelin jos vuoto ois pienentyny, mutta aamulla meno jatkui samana ja pönttöön putoili myös hyytyneitä veren paloja niin päätin ottaa yhteyttä Taysiin sinne osastolle, missä olin leikkauksen jälkeen hoidettavana. Sairaalasta lähtiessä ku sain ohjeen ottaa yhteyttä sinne, jos jotain toipumiseen liittyvää ilmenee.

Sain ekana kiinni hoitajan, jolle selitin tilanteen. Kyselin samalla myös hikoilusta, mitä mulla tässä nyt viikon sisään on ollu öisin runsaasti ja melkein poikkeuksetta heräilen öisin ihan hiessä. Hikoilu johtunee ilmeisesti kehon muuttuneesta hormonitoiminnasta, joten siitä ei pidä kauheen olla huolissaan ja kehon toiminta tasottuu ajan kanssa.
Tuosta vuodosta ja haavan aukeamisesta kun selitin niin sairaanhoitaja sanoi, ettei tuosta tarvis myöskään olla huolissaan. Haava on auennu todennäkäisesti sen takia, että sieltä sisältä on ne tikit sulanu pois eikä se onneks nyt oo kun sen muutaman millin auki. Hoitaja kuiteskin sanoi kysyvänsä asiasta vielä lääkäriltä ja soittavansa uudelleen myöhemmin.

Iltapäivällä mulle soiteltiinkin sitten takaisin ja varmistui todennäköinen syy vuodolle. Sisällä joku kohta leikkausalueella puhdistuu ja vuotaa sen takia, joten ei tarvi olla huolissaan siitä. Sanottiin myös, että on hyvä asia et se haava on nyt sen verran auki et se vuoto pääsee pois eikä jää sisälle kertymään. Tällänen vuoto on myös kuulemma ihan normaalia tuon toimenpiteen jälkeen.
Ohjeeksi sain olla rasittamatta itteeni yhtään normaalua enempää ja seurailla samalla haavaa, ettei se aukeis tuosta enempää. Vuoto voi jatkua hetken aikaa, mutta jos se alkaa viikkotolkulla jatkumaan niin käskettiin hakeutua lääkäriin. Lääkäriin täytyy lähtee myös siinä tapauksessa, jos alkaa lämpöö nousta tai leikkausalueella alkaa tuntua kipua.

Ehdin tässä jo aika paljon viime yönä ja tänään päivällä tuosta vuodosta huolestua, joten hyvä että homma selvis. Päivällä kävin myös hakemassa kaupasta terveyssiteitä suojaks tuolle vuodolle, vaikka se ei niin runsasta ookkaan että se läpi tulis. Tänään lähdin koulusta kesken päivän ahdistuksissani pois, koska tuntui et se vuoto alkaa tulla yli, joten ainakin saan mielenrauhan noita siteitä käyttämällä tuon pelon suhteen.
Toivon mukaan tää vuoto nyt tästä hellittää ja menee ohi, ettei tarvis lähtee lääkäriin selvitteleen hommaa. Ehdin jo luoda kauhukuvia uuteen leikkaukseen joutumisesta, joten toivottavasti tässä selvitään säikähdyksellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Leikkaus siirtyy karvojen takia