Epämääräisen vuodon paluu ja lähete phalloplastiaan

Otsikostakin voi jo lukea, että se epämääräinen vuoto teki paluun uudelleen. Ensimmäinen vuoto silloin n. kk leikkauksen jälkeen loppui viikossa ja pysyi poissa, kunnes alkoi uudelleen taas pari viikkoa sitten. Tällä kertaa vuoto ei onneks ollut suoranaista verta vaan veristä limaa lähinnä.
Kun tuo vuoto alkoi uudelleen, huomasin jalkoväliin peilillä katsoessa, että emättimen haava näytti olevan auki kunnolla. Tästä ahdistuneena soitin heti Taysiin asiasta ja sain leikanneen lääkärin puhelimen päähän. Lääkäri halusikin, että tulisin näyttämän haavaa, jotta tilanne saataisiin kunnolla tutkittua.
Onneks mulla sattui tuossa vaiheessa olemaan loma ja olin etelään täältä Oulusta matkalla niin sain Taysiin ajan parin päivän päähän tuosta puhelinsoitosta.

Taysissa kävin 25.10. Siellä tutkittiin tuo haaroväli ja se teki aika kipeetä kun lääkäri aika kovaa sieltä ronkki haavan seutua. Emättimen haava olikin sitten auennut siitä suulta n. puolen millin verran, mutta muuten sisältä entinen emätin on lähtenyt hyvin arpeutumaan umpeen. Tämä aukeaminen on ihan vaaratonta ja johtuu siitä kun tikit on sulaneet pois ja siinä vaiheessa se limakalvo ei oo siitä kohtaa vielä kerenny kunnolla kiinnittymään toisiinsa.
Siinä haavan suulla on sen auenneen alueen päällä vielä parin millin kaistale, joka on kuitenkin kiinnittynyt puolelta toiseen kiinni. Se kaistale siinä on vähän hämmentävän näköinen, mutta ei haittaa mitään ja phalloplastian myötähän koko alue menee peittoon. Tuon kaistaleen olis pienellä puudutuksella voinu siitä nappasta katki, mutta ei sille nyt mitään tehty.

Vuotoihin sain selitykseksi limakalvon ohentumisen ja ohjeen hakea apteekista estrogeenivoidetta limakalvoille levitettäväksi. Estrogeenivoide paksuntaa niitä limakalvoja, joten sen avulla sen vuodon pitäis loppua eikä limakalvot enää verestäis samalla tavalla.
Tällä hetkellä tuo vuoto on taas hellittänyt, vaikka tuota estrogeenivoidetta en oo vielä saanu aikaseks hakea.

Tänään sain vihdoin aikaseks myös laittaa Taysiin Evaan lääkärille sähköpostia lähetteestä phalloplastiaan. Tuon lähetteen kanssa ajattelin nyt olla kunnolla ajoissa, jotta saan sen leikkauksen vuoden päähän eli alkusyksylle 2020. Nyt myös pidän huolen siitä, että se lähete on laitettu oikesti...
Tässä nyt odottelen vastausta Evasta ja kirjottelen sitten lisää, kun sieltä jotain kuuluu!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Leikkaus siirtyy karvojen takia