Hormonipoli 3

Tänään oli puolen vuoden tauon jälkeen taas käynti hormonipolille ja samalla myös kävin Evassa juttelemassa sairaanhoitajan kanssa.

Aamusta ensimmäisenä ajelin Pitkäniemeen Evaan, missä ovella sairaanhoitaja tulikin jo vastaan ja pääsin sinne vastaanotolle ilman oottelua. Aluks puhuttiin kuulumisia ja kaikkee miten mulla nyt on mennyt testojen kanssa ja ylipäätään.
Siinä juttelun ohella tuli puheeks myös seuraava prosessin vaihe, eli niin sanottu second opinion, joka käytännössä meinaa sen mulle vuos sitten asetetun transsukupuolisuuden diagnoosin vahvistamista. Tää vahvistaminen tapahtuu siis siten, että myös toinen psykiatri, tosin Helsingissä HYKSissä, toteaa saman kun mulle TAYSissa psykiatri on todennut silloin vuos sitten eli siis sen diagnoosin F64.0 transsukupuolisuudesta. Tuohon second opinioniin vaaditaan siitä ekasta diagnoosin saamisesta n. vuoden kestänyt "tosielämänvaihe", jonka aikana oon nyt ne hormonihoidot alottanu ja alkanu niin sanotusti tosissaan elämään miehen elämää.
Sinne HYKSiin saan lähetteen 5.10., jolloin mulla on nyt aika varattuna tonne TAYSin Evaan vielä. Se vastaanotto on sitten sille lääkärille, joka mulla on tuolla Evassa ollut ja se laittaa sitten sen lähetteen Helsinkiin. Siitä lähetteen laittamisesta menee sitten vielä n. 2-3 kuukautta siihen Helsingin aikaan.
Tuon second opinionin jälkeen siis sitten saan sen miehen sotun ja voidaan alkaa suunnittelemaan leikkauksia. Miehen sotun kanssa saan sitten myös täyden korvattavuuden testoille eli niistä pitää sitten maksaa vaan omavastuu eli ei käytännössä juuri mitään.

Evasta ajelin sitten Tampereelle hormonipolille, jonne mulla oli aika heti sitten ton käynnin perään. Siellä puhuttiin kans kuulumiset alkuun ja kyseltiin miten mulla on testojen kanssa sujunu. Sitten katottiin kans verenpaine ja lääkäri kuunteli sydänääniä. Siinä kun sydänääniä kuunneltiin niin samalla lääkäri vähän katteli miten mulla on karvotus lähteny levittäytymään. Sairaanhoitajan kanssa ne lääkärin kanssa taas totes, että karvoja on ja niitä onkin aika runsaasti verrattuna siihen että ei monilla vielä näin nopeesti kasva tollaset pöheiköt ympäri kehoa :D
Evassa jo tuli puheeks se, että mulla on tosiaan nyt tässä jo pidemmän aikaa ollut tyttöystävä. Testogeeliä käyttäessä piti aina siis varoa ettei geeliä pääse tyttöystävän iholle kosketuksiin, koska siitä olis sitten voinut aiheutua esim. menkkojen epäsäännöllisyyttä. Evassa sairaanhoitaja käski pyytää hormonipolilla sitä, että testot vois jatkossa ottaa injektiona eli pistää neulalla lihakseen niin helpottuu elämä niin tyttöystävän kanssa kun myös muutenkin ku ei tarvi geelin kanssa joka ilta läträtä.
Hormonipolilla sitten selitin tosta tyttöystävästä ja huomattiin myös, että sen testogeelin resepti menee nyt tän kuun lopussa vanhaks eli joka tapauksessa resepti olis pitäny uusia. Lääkäri kuiteskin totes että voin nyt siirtyä niihin injektioihin huoletta, koska oon ollu jo vuoden melkein noilla geeleillä ja kun se second opinionikin on tulossa, niin ei mee kauaa et saan niihin injektioihin täyden korvattavuuden.
Lääkäri sitten kirjottu mulle uuden reseptin ja testoja käytän jatkossa Nebido -nimisenä valmisteena. Tuo Nebido on nyt parilla ekalla kerralla ilman sitä täyttä korvattavuutta ja tulee maksamaan aika paljon, mutta laskeskelin ettei se loppujen lopuks tuu paljoa sitä geelivalmistetta kalliimmaks. Nebidoa pistetään siis 8-12 viikon välein, joten saman ajan geelit tulis maksamaan suurinpiirtein saman verran kun se yks piikki. Tuon Nebidon reseptin lisäks lääkäri kirjotti mulle reseptin aknen hoitoon tarkoitettuun Dalaciniin, koska mulla on naama aika pitkälti finnejä täynnä jatkuvasti niin nekin vähä rauhottuu toivon mukaan.
Lopuks mulle vielä määrättiin taas monta eri verikoetta, mitkä pitää mennä vielä ennen Nebidon aloittamista ottamaan. Nebidon ensimmäinen pistosaika terveyskeskukseen varattiin äidin kanssa myös jo perjantaille, koska geeli loppuu tuosta viimesestä pullosta ihan parin päivän päästä, eikä oteta riskiä et se loppuu viikonloppuna.

Siinä vähän selitettynä tän päivän käyntejä ja mitä jatkossa tapahtuu. Second opinionin selittäminen saatto olla vähän epäselvä, mut jos jotain jäi epäselväks niin kvg xd
Tänään tuli myös postissa tän syksyn eli abivuoden koulukuvat eli loppuun vielä tuorein koulukuva!
Kommentit

  1. Eikös se ole "second opinion". ^^ Mutta tosi kiva kuulla, että sulla etenee hyvin. Jos itsekin pääsisin pian alkuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, lukihäiriö teki tehtävänsä! :D täytyypä korjata virhe.. Tsemppiä sullekkin, pidetään peukkuja et pääsisit eteenpäin! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohi on!

Neljä viikkoa leikkauksesta

Leikkauspäivä ja seuraava päivä