Lähete mastektomiaan

Tänään olikin sitten pitkästä aikaa ensin käynti hormonipolille ja sen jälkeen lääkärin vastaanotto Evassa.

Hormonipolin käynnillä katsottiin vaan perusjuttuja eli verenpainetta, paino ja pituus sekä myös ultralla katsottiin, että kohtu ja munasarjat on ok. Kohtua ja munasarjoja pitää aika-ajoin seurailla, koska nekin vielä on paikoillaan ja pitää tarkistaa niiden "vointia" testojen vaikutuksen alla.
Lopuksi lääkäri uusi reseptin Nebidosta vuodeksi eteenpäin ja määrättiin käymään verikokeissa ottamassa monet näytteet taas vaihteeks.

Tämän jälkeen oli aika lääkärille Evassa, jonka tarkoituksena oli saada lähete rintojen maskulinisaatiion eli siihen mastektomiaan.
Aluks juteltiin kuulumisia ja vähän tämän hetkisestä elämäntilanteesta ylipäätään. Sitten otettiin puheeksi itse lähete mastektomiaan ja mun toiveet sen suhteen. Ajankohdaksi sain laittaa oman toivomukseni ja toivoinkin leikkauksen sijoittuvan kirjoitusten jälkeiselle ajalle eli maaliskuunlopulta toukokuun puoleen väliin tai mahdollisesti siitä myöhemmäksi jos menee niin kesäkuun puolenvälin jälkeen. Näin ei tule kirjoitusten kanssa päällekkäisyyksiä tai ongelmia ja saan näin myös toukokuun lopun ja kesäkuun alun rauhoitettua mahdollisille korkeakoulujen pääsykokeille ja ylioppilasjuhlille.

Todennäiköisyys leikkauksen saamiselle tuolle ensimmäiselle aikavälille on kuiteskin pieni, koska yleensä leikkausjonot on sitä luokkaa, että leikkaukseen pääsemiseen menee se kolmisen kuukautta. Peruutusaikoja voi kuitenkin tulla hyvinkin pienellä varoitusajalla, joten tuo mahdollinen aikaväli oli hyvä ilmoittaa myös lähetettä laitettaessa.
Itse leikkaus tapahtuu todennäkäisesti Taysissa Tampereella ja sairaalassa täytyy  olla vain muutama päivä, jos kaikki menee hyvin. Leikkauksesta toipumiseen menee kuitenkin muutama viikko, joten leikkaus on hyvä saada sellaiseen väliin, ettei tarvitse tehdä mitään raskasta.

Second opinionista kirjoitellessa mainitsin siitä, kuinka Helsingissä ja Tampereella sain eri tietoa leikkauksiin pääsemisestä. Helsingin päässä mastektomiaan ilmeisesti pääsee heidän suositusten mukaisisti 2-3 vuoden testojen käytön jälkeen, mutta Tampereella sen lähetteen saikin näkäjään jo nyt sen 1,5-2 vuoden testojen käytön jälkeen, mikä oli aiempi suunnitelmakin.
Edelleen ihmettelen tätä eroa näiden kahden yksikön välillä, mutta toisaalta en valita ollenkaan, että pääsen leikkaukseen jo tässä vaiheessa.

Mutta joo, tälläerää ei oo oikein muuta kirjottelemisen arvosta. Lisää kirjottelen varmaan viimeistään sitten, kun saan Taysista postia leikkauksen ajankohdasta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohi on!

Neljä viikkoa leikkauksesta

Leikkauspäivä ja seuraava päivä