Kolme viikkoa leikkauksesta

Keskiviikkona tuli nyt sitten kolme viikkoa täyteen leikkauksesta ja toipuminen on sujunut erityisesti haavojen osalta tosi hyvin!

Haavat nännien ympärillä on alkanu oleen tosi hyvän näkösiä ja iho näyttää paikoin jo kasvaneen hyvin ehjäks. Myös vasen nänni alkaa olla jo tosi hyvässä kunnossa ja oikeestaan ei oikeesta poikkea juuri ollenkaan. Väriltäänkin se on oikeestaan ihan saman värinen kun oikea. Vähän siitä tuli vielä viime viikolla verta nännin alaosasta, mut nyt muutamaan päivään ei oo tästä vasemmasta nännistä erittyny oikein mitään.
Leikkauksessa iho rypytettiin siis nännien ympärille ja ihan leikkauksen jälkeen tuo rypytys oli aika huomattavan näköinen. Nyt nuo rypyt on kuiteski aika hyvin jo tasottunu siitä mitä ne oli vielä viikko pari sitten.

Vasen nänni, joka nyt jo huomattavasti paremmassa kunnossa! 

Oikea nänni

Tavallaan kivut rintakehällä on lisääntyny tässä viimesen viikon aikana, mutta huomasin et tää johtuu ihan siitä et tunto alkaa palautua leikkausalueelle kunnolla. Ihan aluks leikkauksen jälkeen rintakehällä ei ollut siis tuntoa nänneissä ollenkaan ja nännien ympärillä tunto oli aika heikkoa. Nyt kuiteskin tunto on palannut kaikkialle muualle kun itse nänneihin, joissa ei tunnu oikeestaan mitään.
Tunnon palaaminen on nyt aiheuttanu sen että haavoille teippejä vaihdettaessa tekee teippien pois repiminen aika ilkeetä, mut onneks noita teippejä nyt ei tarvi kun viikko enää pitää.

Samalla kun toi tunto on palautunu kunnolla niin aloin huomaamaan sen et se tuubisidos tuntu tosi kivuliaaltakin päällä. Aiemmin ei pieni liike sen kanssa tuntunu rintakehässä oikeestaan mitenkään, mut nyt se alko tuntumaan sellasena polttelevana hankaamisena. Muutaman yön sit kituutin tuon tuubin kanssa tuon kivun ilmenemisen jälkeen, mut sit päätin jättää sen kokonaan pois käytöstä.
Tässä oon nyt siis ollu sunnuntai maanantai välisestä yöstä ilman tuubia ja oikeestaan rintakehällä kivut on vähentyny. Tuubiahan ois pitäny sen neljä viikkoo leikkauksesta käyttää, mut mulla nyt ei kärsivällisyys enää riittäny eikä tosta pois jättämisestä oo nyt mitään negatiivistakaan vaikutusta ilmenny.
Tuubin kanssa nukkuessa en kyljellään nukkumista uskaltanu kokeilla ollenkaan sen ekan viikon kokeilun jälkeen, koska jo liikahtaminen selällään tuubi päällä oli välillä tosi kivuliasta rintakehällä. Ilman tuubia oonkin nyt sit varovasti pystyny nukkumaan molemmilla kyljillä ja tästä ei oo mitään erityisiä kipuja aiheutunu.

Tuubin tehtävä oli myös estää nestettä kertymästä rintakehään, mutta ei tuohon nyt oo mitään kertyny tässä tänä aikana kun oon ilman jo ollut. Jotenki kelailin et jos siihen jotain kertyis niin se ois kertyny silloi, jos ton tuubin oisin aiemmin jättäny pois.
Aiemmin en oo huomannu tänne kirjotella tosta rintakehän muodosta sivusuunnassa. Heti leikkauksen jälkeen rintakehä oli vähän litteämpi kun nyt, mutta ei se nytkään oo mitenkään pahan näkönen. Jotenki ihan hyvä et tohon on nyt muotoutunu vähän puöreyttä enemmän, näyttää ainaki omaan silmään tosi luonnolliselta!


Tällä viikolla tiistaina mulle nous korkee kuume ja aloin oksennella verta. Tässä vaiheessa lähettiin sit ensiapuun ja sieltä aika nopeesti mut laitettiin Taysiin tutkimuksiin, kun selvis et olin syöny kolmisen viikkoo buranaa ja panadolia kuurina ilman mitään vatsansuojalääkettä. Epäilivät siis vatsahaavaa, joka ois aiheutunu just noista lääkkeistä.
Taysissa sitten kävin jossain tutkimuksissa ja testeissä ja makasin tipan päässä torstaihin saakka, mutta mitään vatsahaavaa ei ainakaan vatsan kuvauksessa löytyny. Myös kuume ja oksentelu loppui, kun sain suonensisäisesti kipulääkityksen, antibioottia ja nesteytystä. Se ei siis selvinnyt et liittyikö toi äkillinen kuumeilu ja oksentelu niistä lääkkeistä vai mistä, mut pääasia että tuo sairaalareissu tai muuten toi "välikohtaus" ei nyt vaikuttanu tähän leikkauksesta kuntoutumiseen oikeestaan mitenkään.

Viimesen viikon aikana ennen tota tiistaita kerkesin ajeleen autollakin jo aika normaalisti ja oon kävelly pidempiä matkoja, eikä näistä oo ollu ollenkaan haittaa. Oikeestaan tällä hetkellä normaali arki sujuu ongelmitta enkä itsekään enää aristele liikutella käsiä sellasiin asentoihin, jotka saattais sattua rintakehään.
Nyt sit lääkitys jatkuu pelkän panadolin avulla, koska burana nyt ainaki tota vatsaa oli ilmeisesti rasittanu. Sain kylkeen myös vatsansuojalääkettä ja toivon mukaan ei nyt uusista tarvi tollaselle sairaalareissulle ihan heti lähtee!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Leikkaus siirtyy karvojen takia