Leikkaus siirtyy karvojen takia

Tänään kävin Hussissa tuolla uudella esikäynnillä, missä tarkoituksena oli käydä leikkaustekniikkaa ja muita käytännön asioita vielä muistin virkistämiseksi läpi. Tuolla käynnillä oli paikalla plastiikkakirurgian erikoislääkäri, joka tulee myös sitten olemaan leikkauksessa mukana, ja kaksi sairaanhoitajaa.

Nyt sitten kuitenkin, kuten otsikosta jo näkyy, niin leikkaus tulee vielä siirtymään lokakuun alusta, koska mun karvaisuus tuli nyt vielä esteeksi. Tätä ehkä jotenkin osasinkin aavistella, että karvoista saattaa tulla mutkia matkaan, mutta eihän tälle mitään voi. Mielummin tässä vaiheessa ja niin, että asiaa voidaan edesauttaa etukäteen niin, että karvoista ei tulis sitten ongelmia toipumisessa tai leikkauksessa itsessään.


Leikkaustekniikaksi on siis suunniteltu gracilis-falloplastia, jossa peniksen sisälle nostetaan kielekkeet sisäreisiltä gracilislihaksista, ulkokuori rakennetaan takareidestä otettavalla ihosiirteellä ja virtsaputki rakennetaan nivuskielekkeestä eli tuosta alavatsan reunalta näin yksinkertaisesti selitettynä. Tällä kohdalla ja alavatsalla mulla on kuitenkin niin runsas ihokarvoitus, että tuota aluetta on pakko epiloida vielä kahdesta kolmeen kertaan sairaanhoitajan käynnillä. Alue täytyy siis saada nyt karvoista pois, koska ihokarvat aiheuttaa suurella todennäköisyydellä komplikaatioita leikkausalueella, kun karvat jatkaa kasvamistaan.

Sain nyt ensimmäisen ajan epilointiin syyskuun puoliväliin, jonka jälkeen tuo hoito täytyy uusia vielä siitä kuuden viikon kuluttua. Tarvittaessa sitten otetaan vielä kolmas kerta, että karvoitus saadaan kunnolla epiloitua.

Tuossa käynnillä ei nyt ollut vielä puhetta reisien karvoituksen epiloinnista, mutta sen osalta toimenpiteet selvinnee sitten tuolla epilointikäynnillä. Leikkauksessa peniksen ulkokuoreen kun otetaan ihosiirre takareidestä, niin olettaisin, että ei sitäkään kovin karvaiseksi voi jättää.


Tuossa esikäynnillä käytiin muuten nyt sitten vielä läpi elämäntilannetta ja sitä, että turvaverkko löytyy toipumisen ajalle. Tällä hetkellä suunnitelmana on, että mahdollisuuksien mukaan leikkauksen jälkeen oleskelisin täällä Helsingissä, koska täällä on sitten apukin lähellä, jos haavanhoitoon tarvitsee apuja.

Esikäynnillä käytiin vielä läpi uudelleen tätä aikataulua ja sairasloman kestoa, mitä leikkauksesta tulee:

Leikkauksen jälkeen sairaslomaa tulee alkuun vähintään kahden kuukauden verran. Sen jälkeen sairaslomaa jatketaan sen mukaan, mikä se yksilöllinen tarve on. Yleisesti ottaen sairaslomaa kuulemma jatketaan vielä pidemmälle.

Leikkauksesta noin vuoden tai puolentoista jälkeen tehdään sitten korjausleikkaus, jossa katsotaan, että mitä jälkiä pitää siistiä ja rakennetaan esimerkiksi kivekset.

Tässä on nyt pitkä matka siis vielä edessä, että ollaan ns. valmiissa pisteessä, mutta tuossa käynnillä muistuteltiin vielä myös siitä, että leikkaukseen liittyy aina tosi paljon riskejä. Se leikkausjälki ei välttämättä vastaa sitä, mitä etukäteen ajattelee ja komplikaatioita voi tulla esimerkiksi juuri virtsaamisen kanssa.


Mutta leikkaus tulee olemaan nyt siis näillä näkymin marras-joulukuussa, kun karvatilanne tästä ratkeaa ja uudet leikkausaikataulut suunnitellaan sinne saakka. Tällä hetkellä en osaa ees olla tästä nyt kovin turhautunut, koska asiat kuitenkin nyt konkreettisesti etenee edes jollain tasolla eikä enää vaan tarvitse odotella, että koska jotain tapahtuu.

Katsellaan sitten seuraavan kerran ensimmäisen epiloinnin jälkeen, että mitä siellä sitten tapahtui.

Tässä mä taivaltamassa sateessa tän päivän esikäynnille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta