Vihdoin ja viimein asiat etenee phalloplastian suhteen!

 Nyt on taas vierähtäny reilu vuosi edellisestä päivityksestä tänne. Ja kuten huomaakin, niin ei se mun ahkerampi kirjottelu sitten onnistunutkaan  suunnitellusta. Ei tässä kyllä oo oikeen mitään tapahtunukkaan, että sen puoleen ei oo ollu oikein päiviteltävääkään.


Kertauksena vielä, missä prosessin kanssa nyt mennään:

Syksyllä 2020 kävin esikäynnin Hussissa phalloplastiaa varten ja sen jälkeen jäin leikkausjonoon odottelemaan leikkausaikaa. 

Samaan aikaan oli käynnissä korona, mikä laittoi kaikki kiireettömät leikkaukset pysähdyksiin. Sitten leikkausaikaa oltais tarjottu kesken viimeisen opintovuoden, mutta tuossa vaiheessa halusin ottaa ite aikaa koulun loppuun käymiselle.


Nyt kuiteskin hommat etenee viimein ja tässäpä päivitys tilanteeseen:

Viimeks jäätiin siihen, että osottelin Hussista yhteydenottoa. Sitähän ei sitten kuulunu, joten kesällä 2022 soittelin sinne ite. Silloin sain vastaukseksi, että hoitajapulasta johtuen kiireettömissä leikkauksissa menee vielä aikaa jonotella. 

Tuon jälkeen sieltä ei sitten enää kuulunutkaan mitään, vaikka leikkausta väläyteltiin mahdollisesti syksyllä tai loppuvuodesta 2022 toteutuvaksi.


Itellä tuossa asia taas unohtui ja tavallaan ei ollu intoo edes selvitellä asiaa enempää, koska loppuvuodesta oli elämässä muuta mietittävää. 

Mulla loppui työsoppari Oulussa vuodenvaihteessa ja haeskelin töitä muualta. Lopulta sitten sain työpaikan Iltalehdeltä Helsingistä ja vuoden 2023 vaihduttua pakkasin tavarat ja kissan matkaan ja suuntasin etelään. 

Alkuvuonna en taaskaan muistanut edes tätä leikkausta miettiä, kun oli elämässä niin paljon uutta tekemistä uuden asuinpaikan, työn ja uusiin ihmisiin tutustumisen kanssa.


Kesällä tämä leikkaus taas muistui mieleen ja päätin ottaa itse taas yhteyden Hussiin. Sieltä sain ensin melko hankalasti mitään tietoa, koska siellä oli kesäkuussa tosi huonosti asiantuntijasairaanhoitajat paikalla ja heiltä sai tietoa tätä kyseistä leikkausta koskien.

Lopulta sitten sain yhteyden oikeaan tyyppiin ja selitin tilanteen, että tässä on nyt odoteltu ja sieltä ei oo kuulunu mitään, vaikka aina on lupailtu olla yhteydessä. Tilannetta vähän pahoteltiin ja samalla huomattiin, että niille oli sinne jäänyt viimeisimpänä kirjauksena se, että suoritan opinnot loppuun. Seuraavilta kerroilta ei ollu vissiin päivitetty sitten tietoa ja sieltä ei sen takia olla oltu yhteydessä.

Tuossa yhteydessä pääsin sitten jonossa eteenpäin, koska oon ollu leikkausjonossa jo sieltä 2020 vuodesta saakka. Sovittiin, että asiaan palataan elokuussa, kun syksyn leikkausaikoja aletaan suunnitella.


Tässä vaiheessa ilmotin syksyn tulevasta leikkauksesta myös esihenkilölle töissä, että osaavat varautua tilanteeseen, koska mulle pitää kuiteskin pahimmillaan useemmaks kuukaudeks löytää sairasloman sijainen. 

Esihenkilö suhtautu asiaan tosi hyvin ja oon tästä tosi kiitollinen. Samalla haluun myös ite avoimesti kertoo mistä on kyse, ettei siellä sit lähimmät työkaverit mietiskele, kun yhtäkkiä lähen pitkälle saikulle ”jonkun leikkauksen takia”. 

Myöhemmin vielä aikataulujen selvitessä aion siis lähimmille työkavereille kertoa tilanteen myös tarkemmin, vaikka muutama tästä tietääkin jo.


Nyt elokuussa sitten olin jo hädissäni ite ensin Hussiin yhteydessä, koska alkoi stressaamaan tilanne, jos leikkaukseen oliskin tullut kutsu ihan yhtäkkiä vaikka heti syyskuulle. Mulla tässä painaa myös nuuskan käyttö, mikä pitää saada lopetettua tässä hyvissäajoin ennen leikkausta. Samaan aikaan stressin keskellä nikotiinia tuntuu tarvitsevan vielä lisää, joten päätin kysellä heti asian perään itse.

Syyskuun aikataulut oli jo tehty, mutta sieltä luvattiin olla heti nyt pian yhteydessä. Ja yhteydessä sieltä oltiinkin tällä viikolla.


Nyt mulle tarjottiin leikkausaikaa lokakuun alkuun ja otin sen vastaan. Tuo tavallaan mietityttää vielä, koska syksylle on jo tiedossa kaikkee muutakin ohjelmaa mistä ei haluais saikun takia jäädä paitsi. Tän mietityttämisen vuoks sain nyt elokuun lopulle ajan uudelleen leikkaavalle lääkärille eli käytännössä käyn nyt samanlaisen esikäynnin vielä, kun silloin 2020 syksyllä. 

Tuossa yhteydessä käydään vielä leikkausmenetelmä läpi ja käydään muutenkin operaation kulkua ja saikkua läpi. Samalla otetaan mahdollisesti verikokeet, jos se leikkaus on nyt siinä lokakuun alussa. Mulla on tässä siis vielä tuolloin elokuun lopussa mahdollisuus perääntyä (tai on myöhemminki tietty aina), mutta se tarkottaa sit taas sitä, että leikkausajan saa jostain hamasta tulevaisuudesta.


Nyt oon tässä sulatellut tulevaa leikkausta pari päivää ja alkaa tuntumaan siltä, että ehkä se lokakuun alku on vaan paras vaihtoehto ja samalla saa asiat etenemään. Leikkauksesta tulee kuiteskin vielä jälkeenpäin mahdollisesti uusia operaatioita, kun monesti leikkausjälkeä pitää siistiä tai voi tulla muita komplikaatioita. Ei tälle ehkä missään vaiheessa tuu olemaan täydellistä hetkeä ottaa elämästä, mutta nyt on ehkä paras hetki tähän saumaan.

Oon myös nyt lopetellut tässä nuuskan käyttämisen ja tästä alun niksatuskasta kun pääsee yli, niin sitten tämäki helpottaa.


Seuraavana kirjottelenki sitten varmaan kuun loppupuolella, kun oon tuon esikäynnin käynyt ja sen jälkeen oon taas vähän viisaampi.

Ja loppuun vielä naamakuvan päivitys tuoreimpaan. :D



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Leikkaus siirtyy karvojen takia