Seitsemän viikkoa leikkauksesta

Viimeiset kaksi viikkoa toipumisessa on sujuneet alkuun vähän heikommin, mutta loppua kohden aina vaan paremmin.

Viiden viikon jälkeen peniksestä poistettiin katetri ja aloin opettelemaan alateitse pissaamista. Aluksi pissasin ohjatusti istuen pöntöllä käsisuihkulla samalla lämmintä vettä suihkutelle, koska se auttaa turvotukseen ja näin ollen pissa kulkee paremmin. Katetrin poistamisesta seuraavana päivänä en voinut vastustaa kiusausta kokeilla seisaaltaan pissaamista, joten kokeilinkin sitten muutamaan kertaan pissata niin, että otin vain peniksen ulos housuista, päästin siihen lämmintä vettä ja pissasin menemään. Pissaaminen onnistui todella hyvin seisaaltaankin, mutta sen jälkeen huomasin, että kivesten takana suojana ollut keittosuolaliina oli virtsasta märkä. 

Hätäännyin pissan tulemisesta muualtakin kuin peniksestä ja seuraavana päivänä, mikä oli perjantai, niin soittelin Puistosairaalaan asiantuntijasairaanhoitajalle tuloksetta. Sain iltapäivällä kiinni Puistosairaalan yleisestä numerosta hoitajan, joka ohjasi soittamaan päivystysapuun, kun viikonloppukin oli tulossa ja kyseinen hoitaja ei osannut sanoa onko tilanne akuutti. Päivystysavusta hoitaja ohjasi lähtemään Meilahteen yhteispäivystykseen käymään päivystävän plastiikkakirurgin tsekattavaksi. 

Plastiikkakirurgi katseli paikat ja konsultoi toistakin kirurgia asiasta. Hän ei kuitenknaa uskaltanut kovin isoja tutkimuksia tehdä, ettei vahingossa leikkausalueelle olisi tullut pahempaa vauriota. Plastiikkakirurgin ohjeesta tehtiin tuolloin sellainen suunnitelma, että laitettiin kystofixiin pissapussi viikonlopun yli, hän konsultoi maanantaina mua hoitavaa tahoa Puistosairaalassa ja tiistaille sain sitten ajan tsekkaukseen asiantuntijasairaanhoitajan vastaanotolle.

Viikonloppu meni siis pissapussin kanssa tiistaihin saakka. Tuona aikana mulla oli maanantaina illalla työn puolesta Helsingin seudun journalistit ry:n Salli-journalistipalkinnon luovutustilaisuus, mitä varten kehittelin pissapussille sitten sellaisen laukkupatentin, että sain sen takin alle piiloon. Pussi kulki tuolla patentilla hyvin ja kävin tuona aikana myös asiaoillakin pussin kanssa ongelmitta. Öisin pussi oli todella inhottava, kun heräilin vähän väliä varomaan, ettei letku ollut taitoksissa tai pussi päätynyt mun alle. Kystofixin letku tuli myös melko kipeäksi pissapussin letkun takia, kun se vähän pakotakin liikutteli kystofixia normaalia enemmän. Kystofixin juuresta tuli pussin aikana jonkin verran eritettä ja vertakin, joten sitä sai puhdistella enemmän.

Tiistaina pääsin sitten asiantuntijasairaanhoitajan vastaanotolle, minne myös mut leikannut kirurgi tuli tsekkaamaan tilanteen. Totesinkin käynnin lopuksi, että tämä oli nyt vähän turha käynti, koska tilanne ei ollut vakava. Pissan tuleminen jostain kivesten takaa ei ole vaarallista ja kirurgi sanoi, että kivesten korjausleikkauksen yhteydessä mahdolliset fistelit suljetaan sitten. Pissapussi otettiin pois ja sain ohjeeksi jatkaa alateitse pissaamista ja nimenomaan istualtaan, että lihakset saa kunnolla rentoutettua ja pissan mahdollisimman hyvin ulos. 


Tuon pissaepisodin jälkeen toipuminen onkin sitten jatkunut normaaliin malliin. Pissaamiseen ja kakkaamiseen on tullut taas parempi rutiini, vaikka välillä turhauttaakin, kun vessassa käydessä joutuu lähes aina pesemään paikat käsisuihkulla ja siinä kuluu aikaa, kun sen jälkeen sitten laittelee vielä sidokset paikoilleen. 

Arpikohtien rasvailua oon jatkanut tavalliseen tapaan ja ne tuossa paranee myös hiljalleen. Kivekset on sulkeutuneet vähän enemmän taas, mutta takana on vielä sellainen ehkä arviolta kymmenen sentin kokoinen aukinainen alue, mitä hoidan haavavexillä ja se on ollut kyllä tosi hyvä tuote sinne nyt. 

Lähdin pääsiäiseksi ja vähän sen yli käymään taas äitellä vaihtelun vuoksi. Edellisen reissun jälkeen kotona Helsingissä olin reilun viikon, minkä aikana aika alkoi kyllä käymään yksinään aika pitkäksi. Kävin tuon journalistipalkinnon vastaaottamisen lisäksi työkavereiden kanssa syömässä yhtenä päivänä, mutta muuten oleskelin oikeastaan kotona Netfilixiä kuluttaen. Äitellä ollessa oli mukavaa, kun tuli päivisin tehtyä vähän muutakin ja liikuttua enemmän. Parin viikon aikana oon saanut istuttua jo ihan normaalillakin tuolilla, mutta siinä ei ihan vielä saa täysin rentoa asentoa otettua. Äite pisti mulle myös Nebidon pääsiäisen aikana, niin sekin on nyt sitten taas otettu, kun sen ottamisesta ei ollut haittaa tulevaa korjausleikkausta ajatellen.

Tällä viikolla tulin taas eilen kotiin Helsinkiin terapiaan ja nyt tänään oon vaan oleskellut kotosalla ja valmistautunut huomista korjausleikkausta varten, kun kivesten aukile suljetaan pienellä ihosiirteelläl. Tällä kerralla leikkausta varten ei tarvitse tehdä suolen tyhjennystä, mutta oon nyt syönyt tarkoituksella kevyemmin etukäteen. Aiemmin mulle soittelu jälleen sairaanhoitaja, jonka kanssa käytiin leikkausta varten asiaa läpi ja katsottiin lääkelista ja muut tiedot ajantasalle. Tänään sain tekstiviestitse tiedon leikkaukseen saapumisen ajasta huomiselle. Nyt vaan sitten vielä pitää pakkailla jotain tavaraa vähän mukaan, kun leikkauksen jälkeen jään huomenna ainakin yhdeksi yöksi osastolle sairaalaan. 

Vähän huonosti näkyy musta pissapussin laukkupatentti takin alta, mutta tuollaisen kanssa kävin journalistipalkinnon vastaanottamassa ongelmitta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Leikkaus siirtyy karvojen takia