Vuorokausi leikkauksen jälkeen


Nyt päivä leikkauksen jälkeen olo on yllättävän hyvä!

Eilinen meni pääasiassa nukkuessa pätkittäin, mikä olikin odotettavissa sen nukutuksen jäljiltä. Neljän aikaan koitin nautiskella kolmen ruokalajin päivällistä eli mehukeittoo, pillimehua ja vettä, mutta ei oikein tuntunu menevän ku mehukeitto alas. Mulle tuotiin kohta siitä vielä ihan kunnon päivällinenkin, mutta siitäkin sain syötyä vaan pari lusikallista kiisseliä ja muutaman kurkkuviipaleen.
Koska tuo mun syöminen ei oikein onnistunu, tuotiin mulle tipan kautta jotain Plasmalyte Glucosia, että sain vähän sokeria ja suolaa.
Meinasin ensin, että en iltapalallakaan yritä edes muuta mun mehukeittoo, mutta siinä ku nukuin tovin niin alko tekeen jotain suolastakin mieli. Otin sit iltapalalla mehukeittoo, jugurttia, leipää ja teetä, mutta muutaman suupalan jälkeen iski noistakin huono olo. Siinä vaiheessa muistin, että taisin viimeks sairaalassa saada jotain pahointivointilääkettä nukutuksen jälkeen, joten pyysin sellasta.
Pahoinvointilääkkeen sain sitten kans tipan kautta ja se autto onneks nopeesti. Sen jälkeen sain jatkettua syömistä vähän lisää, mutta emmä tuosta iltapalasta saanu kaikenkaikkiaan ku 1/3 varmaan syötyä. Tänään nyt sit ehkä menee jo paremmin ruoka alas.
Eilen se äitekin kävi täällä miehensä kanssa käymässä alkuillasta, mikä oli kyllä mukavaa. Olin kuiteski niin nukahtelevaa seuraa, että ei ne tässä kauheesti tuntia kauempaa vieraillu.

Kipuja mulla ei oo oikeestaan ollu ollenkaan tässä nyt koko aikana. Vatsassa mulla on neljä haavaa, joista navan vieressä oleva meinas eilen vuotaa vähän runsaammin kun nuo muut ja oli vähän turvonnu. Siihen laitettiin sit ensimmäisen haavalapun päälle uus, että nähtiin tihkuuko veri senkin yli ja sit tuohon mahalle tuotiin joku hiekkapussi laskemaan sitä turvotusta. Se veri ei kuiteskaa oo tullu tuosta uudesta läpi ja turvotuskin laski sen pussin avulla, mikä on hyvä homma! Innolla odotan noitten haavalappujen vaihtoa/irrottelua tuosta mahakarvoilta...
Mutta siis, vähän asentoa vaihdellessa tuntuu alavatsassa oudolta, mutta tuo tunne on lähinnä sellanen ku ois ilmaa mahassa. Haarovälissä ei silleen oo kipua, mutta ehkä vähän sellanen tunne ku ois tamponi kokoajan.
Tuo katetri tässä ehkä kokoajan inhottavimmalta on tuntunu. Toisaalta ihan huoletonta, että ei oo ollu vessahädän tunnetta ollenkaa ja kusi menee suoraan pois virtsarakosta. Tässä vaiheessa kun miettii niin se sunnuntain Cytotecin aiheuttama suolentyhjentyminenkin oli ehkä aika hyvä asia.

Illalla sain siinä sitten vielä iltalääkkeet iltapalan yhteydessä ja iltahoitaja mittaili verenpaineen. Siinä nukuin sitten taas välissä ja hetken päästä yöhoitaja kävi tässä näyttäytymässä ja kertoi tulevansa puolenyön aikaan katsomaan mun vointia ja mittaamaan kans verenpaineen. Kattelin siinä sitten hetken telkkaria, kunnes sammuin taas ja heräsin vähän ennen tuota puoltayötä.
Paineet oli kunnossa ja yöhoitaja autto multa vielä paidan pois ku en sitä itekseni saanu tuon tipan takia otettua. Jatkoin siinä sitten taas nukkumista ja yön nukuin myös vähän pätkissä, mutta yllättävän hyvin. Jossain vaiheessa kokeilin kyljelläkin nukkua ja sekään ei tuntunu pahalta, mutta en kauaa siinä asennossa uskaltanu olla.

Nyt aamulla heräilin joskus kuuden jälkeen ja yöhoitaja kävi tässä vielä mittailemassa verenpainetta ja tuomassa aamulääkkeet.
Yllätyin siitä, kuinka hyvä olo mulla oli yön jäljiltä ja kipuja ei oikeestaan tuntunu missään. Vähän nyt tässä ku hereillä on ollu ja nostin tätä sänkyä istuvampaan asentoon niin on tuntunu kiristävää tunnetta haarovälissä. Tuossa pystyssä tuli myös hartiat vähän kipeeks, mutta se on vissiin ihan normaalia tuon leikkauksen jälkeen.
Tuo yöhoitaja puhui, että tuo katetri otettais nyt aamupäivällä pois ja pääsisin sit itekseni kokeileen pissaamista. Aamuhoitaja puhui äsken käydessään samaa, mutta kokeilen ensin miten omat jalat kantaa ja sitten vasta otetaan tuo katetri pois, pääsen sitten varmasti tuohon vessaan itekseni.

Tässä nyt syön aamupalaa ja tuntuu menevän ruokakin alas jo paremmin eikä oo huono olo ollenkaan. Hetken päästä tässä kiertää vissiin lääkäri ja sen jälkeen aletaan sit kokeileen sitä kävelyä. Jos se onnistuu niin sit alan juomaan vähän ekstraa, että saadaan virtsarakko täyteen ja pääsen pissalle ilman katetria. Sen jälkeen sit katotaan ultralla jääkö rakkoon pissaa ja jos jää huomattava määrä niin sit pitää miettiä katetrointia uudelleen.

Mutta jos jotain tiivistelmää tästä ekasta vuorokaudesta pitää miettiä niin positiivisesti oon yllättyny siitä, kuinka hyvä ja kivuton olo on. Toisaalta tätä hyvää olotilaa ja kivuttomuutta selittää myös lääkkeet ja se ku oon maannu täällä vaan oikeestaan paikallani, mutta tänään nyt näkee muuttuuko olotila kun lähtee ylös ja liikkeelle.
Tänään saan myös tänne kaverin vierailulle iltapäivällä, mikä on sekin kivaa nii ei koko päivää tarvi yksin täällä möllöttää! :)

Tuossa on vähän kuvaa noista vatsan haavoista eilen just sen jälkeen, kun olin tänne osastolle päässy. Keskellä just se navan vieressä oleva haava, joka vuoti pikkusen runsaammin ku nuo muut. 

Tässä vielä nuo haavat tänään aamulla kuvattuna ja navan viereisellä haavalla on nyt siis se uusi lappu. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Leikkaus siirtyy karvojen takia