Kaksi päivää leikkauksesta

Toinen yö leikkauksen jälkeen meni huomattavasti paremmin nukkuessa kuin ensimmäinen. Hoitaja kävi täällä kyllä muutamia kertoja, mutta ei ehkä niin usein kun ensimmäisenä yönä. Aamuviiden aikaan heräsin huonoon oloon ja selkäkipuun, joten jouduin kutsumaan hoitajan paikalle. Pyysin saada särkylääkettä ja pahoinvointi lääkettä. Lääkkeitä tuodessa hoitaja mittasi verenpaineen, lämmön ja happisaturaation. Verenpaineet olivat hieman matalalla, lämpökin oli lähellä 38 astetta ja happisaturaatiossakin oli vähän matalat lukemat. 

Pahoinvointilääkettä sain suoraan suonen sisäisesti ja särkylääkkeen sain nestemäisen suun kautta, että se vaikuttaisi mahdollisimman nopeasti nopeasti. Hoitaja laittoi mulle myös tipan kautta tulemaan vähän nesteytystä, kun virtsakin oli taas päässyt tummaksi. Sain myös happi viikset hengittämisen lopuksi, koska oli sellainen olo, että teki mieli raitista ilmaa. Kun nämä oli hoidettu, niin sain vielä normaalisti aamun ensimmäiset lääkkeet.

Seitsemän aikaan kävi laboratoriohoitaja ottamassa aamun verikokeet. 7.30 aikaan tuotiin aamupalaa ja hetken jo ehdin iloita, että sain jotain maustamatonta jugurttia kiisselin kanssa. Kupissa olikin sitten kuitenkin samaa puuromaista velliä, mitä on tarjoiltu eilenkin jo ruuan yhteydessä ja se ei ihan kauhean hyvää ollut. Lisäksi oli kiisseliä, hedelmäsmoothie ja kaakaon makuinen proteiinijuoma. Pelkästään näiden kaikkien näkeminen alkaisi huonon olon taas päälle. Kun ruokavalio on koostunut pelkästään makeista juotavista smoothieissa ja juomista, niin alkaa vähän jo ällöttää.

Kahdeksan aikaan hoitaja toi lisää lääkkeitä ja samassa yhteydessä yhteydessä kysyin, että olisiko mahdollista mahdollista saada jotain sokeritonta jugurttia tms. aamupalaksi. Sanoi. myös, että mulle ei ehkä aamuisin tarvitse tuoda aina puuroa, kun sitä en ehkä saa alas. Hoitaja kävi etsimässä mulle jugurttia ja kohta sain persikkajugurtin. Aamupalan jälkeen sain jo vahvempaa kipulääkettä valmiiksi, kun ajatuksena oli vaihdella vähän sidoksia ja peseytyä hetken päästä. 

Tuossa aamupäivällä aloin kiinnittämään huomiota siihen, että nenään limakalvot on aika tukalan tuntuiset. Tunsin myös, että nenässä aika iso määrä kuivunutta räkää. Nenää niistäessä sieltä alkoi tulla verta, mutta tämän osasinkin odottaa, koska mulla tulee näin talvisin ja kuivassa ilmassa muutenkin herkästi verta nenästä. Tähän sain onneksi a-vitamiinitippoja avuksi.

Aamupesut tultiin tekemään vasta 11:n aikaan. Ne meni ihan hyvin eikä ollut enää kipua vasemmassa jalassa samalla kuin eilen. Pesujen jälkeen tuli lounas. Ruuan näkeminen aiheutti jälleen huonon olon ja pyysin taas pahoinvointilääkettä, että sain keittoa syödyksi. 

Ruuan jälkeen loppupäivä menikin oikeastaan nukkuessa. Aina välillä tuotiin uusia lääkkeitä, ruokaa tai tultiin tekemään iltapesuja, mutta muuten en millään jaksanut pysyä hereillä. Äitikin kävi tässä vierailulla, mutta musta ei ollut koko ajan. 

Iltapalan jälkeen jouduin pyytämään taas pahoinvointi lääkettä, koska tuntui että ilta palat tulee ylös. siinä sitten hampaiden pesun jälkeen onneksi tuntui siltä, että yöksikin riittää unta. Tipan kautta nesteytystä jatkettiin myös yöksi vielä, kun illalla virtsa oli vieläkin tummempaa ja sitä oli tullut niin vähän.

Oli väsynyt meininki, mutta ehkä tästä vielä virkistyy.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phalloplastian esikäynti ja ajatuksia tulevasta

Puolentoista vuoden hiljaiselon päätös

Leikkaus siirtyy karvojen takia